Partnercsoport

A települések közötti együttműködést a 2014.12.08-án alakult partneri csoport aktívan támogatja.

A csoport neve: Szentlőrinc - Urbach Testvérvárosi Partnercsoport

A csoport rövid neve: SZUP

Székhelye: 7940 Szentlőrinc, Kodolányi János utca 13. Civil Szervezetek Háza

Vezetője: Rumszauer Róbertné

Elérhetőség: szup2015@gmail.com

A partnercsoport célja:

Szentlőrinc – Urbach hivatalos testvérvárosi kapcsolatának olyan irányú segítése, melynek során Szentlőrinc lakói és közösségei (intézményei, civil szervezetei) a legszélesebb körű és leghatékonyabb együttműködést tudják megvalósítani Urbach lakóival és közösségeivel.

A SZUP a céljai érdekében az alábbi tevékenységeket szeretné megvalósítani:

  • Kulturális, oktatási, sport és szociális területen a kapcsolatok további bővítése, jó hagyományok ápolása, kialakult együttműködések támogatása.
  • Szentlőrinc polgárainak a kapcsolatépítés lehetőségeinek bővítése. A hivatalos formákat kiegészítve civil együttműködés kiszélesítése, minél több résztvevő bevonása a testvérvárosi programokba.
  • Szentlőrinc tehetséges művészeinek, művészeti csoportjainak támogatása a kiutazás és a bemutatkozás lehetőségeinek megteremtése Urbachban.
  • A gazdasági együttműködés folytatásának kibővítése. A magyar ill. szentlőrinci termékek megismertetése Urbachban, kölcsönös részvétel termékbemutatókon, vásárokon.
  • Ifjúság bevonása a testvérvárosi együttműködésbe, mert remélhetőleg ők lesznek ezen kapcsolatok mozgatói és továbbvivői a jövőben.

A partnercsoport szeretettel várja programjaira mindazokat, akik szívesen vennének részt a partneri kapcsolatokban.