„A biztonság kedvéért” – a Szigetvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsai

Vigyázzunk értékeinkre!

November elsején, és már az azt megelőző napokban is sokan mennek el szeretteik sírhelyéhez. Ki gyalogosan, kerékpárral indul el a közeli temetőkbe, de van, aki ilyenkor tömegközlekedéssel, vagy gépkocsival indul útnak, hosszabb időre távol maradva a lakásától, lakóházától.

Annak érdekében, hogy a megemlékezés zavartalan legyen, fogadja meg tanácsainkat!
Mielőtt útnak indul, ellenőrizze le, hogy a lakás ajtóit, ablakait bezárta-e, a meglévő riasztót bekapcsolta-e!
A tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén fokozottan figyeljenek a zsebtolvajok, alkalmi tolvajok megjelenésére!
A nagyobb tömeget vonzó piacokon, bevásárló központokban, virágárusító helyeken zsebtolvajokra lehet számítani, ezért vásárlás közben pénztárcáját kabátja belső zsebében hordja, és ne hagyja őrizetlenül táskáját sem!
Bármilyen rövid időre is távolodik el a gépjárműtől azt mindig zárja be, és ne hagyjon látható helyen értéket (mobiltelefon, GPS, laptop, tablet, pénztárca, kabát) a gépkocsiban!
A síremléknél se hagyja őrizetlenül a táskáját, minden magára hagyott érték vonzó lehet a tolvajok számára!
Ha kerékpárral érkezik a temetőbe, mindig lakatolja le azt akkor is, ha csak néhány percre hagyja őrizetlenül! Figyeljenek arra is, mihez rögzítik a biciklit lezáráskor. Ne lakatolja le könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez!
Amennyiben bűncselekmény áldozatává válik, hívja a rendőrség 107, 112 ingyenesen hívható központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

Szigetvári Rendőrkapitányság