Tájékoztatás

Tisztelt Lakosság !

 „a bükkösdi út mellett levő volt hulladéklerakó telep területén, a telep üzemeltetője, a BRA-VAS Kft.  2021. április 16-án pénteken 09.00-15.00 óráig és április 17-én szombaton 09.00-13.00 óráig nyílt napot tart, melynek keretében szentlőrinci lakos a nevére szóló lakcímkártya felmutatása mellett a zöldhulladékot, nyesedéket, valamint építőipari bontási tevékenységből származó hulladékot szállíthat be ingyenesen.

Lakossági adatfelvételek

Tájékoztatás KSH lakossági adatfelvételekről

Értesítjük Szentlőrinc város és Helesfa község lakosait, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az idei évben önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre a háztartások költségvetése és életkörülményei éves kikérdezés felmérési programban, 2021. április-május hónapokban. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein.

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel adatszolgáltatóknak lehetőségük lesz a telefonon keresztüli válaszadásra, valamint egyes adatgyűjtések esetében javasoljuk, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben, amennyiben erre lehetőségük van.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöli.

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást.

Kérem, hogy a leírtak alapján a helyileg szokásos módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a településen élőket a lakossági adatgyűjtések fontosságáról.

A Központi Statisztikai Hivatal a lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu email címen adnak további felvilágosítást.

Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

Köszönöm együttműködését, támogatását, amellyel hozzájárul a felmérés sikeres végrehajtásához!

Dr. Tóth Sándor jegyző sk.
 

Oldalak