Nemzeti Egészség és Sportpark program

A kedvezményezett neve: Szentlőrinc Város Önkormányzat

A projekt címe: Nemzeti Egészség és Sportpark program

A szerződött támogatás összege: Ft

A támogatás mértéke:100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

 

 

Az egészségmegőrzés szempontjából kiemelt szerepe van a rendszeres testmozgásnak. Az elmúlt években egyre nagyobb teret nyer a szabadidős sportban az úgynevezett „street-workout”, azaz a szabadtéren felállított testedző eszközök, parkok –„sportparkok”- használata.
A Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Program alapvető célja, hogy olyan közösségi terek kerüljenek az ország minél több településén kialakításra, ahol valamennyi korosztály, a fiatalabbaktól az idősebbekig aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkára Szentlőrinc településen 1 db D típusú sportpark megépítését támogató döntést hozott, mely 724/140 HRSZ alatt kerül megépítésre.

A D típusú sportpark minimális alapterülete 150 m2, melynek talajburkolata gumi. Minimum 15 db eszköz kerül telepítésre. A sportpark által biztosított sportolási lehetőségek közé tartozik húzódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés, párhuzamos korlát.