A Művelődési Központ pályázatai

A Művelődési Központ, Könyvtár és Konyha Szentlőrinc 1.000.000 Ft támogatást kapott a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, 1956-os Emlékbizottság pályázati bíráló bizottságának döntése alapján.

A pályázatunkban célként az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eseményeinek felidézése mellett célul tűztük ki, hogy megpróbáljuk bemutatni az adott korszakot, valamint szakember segítségével „történelmi távlatból” értékelni, megérteni, megértetni 1956 fontosságát és üzenetét.

Hat héten át a forradalommal kapcsolatos, magyar filmeket vetítettünk - filmklub keretében a Művelődési Központ nagytermében.

2017. március 15-én a szokásos ünnepély kiegészült egy szórakoztató műsorral, a Tihanyi Vándorszínpad előadásában „Éljen a magyar!” címmel. A szabadtéri ünnepi beszédet és koszorúzást követően az Általános Iskola sportcsarnokában felállított mobil színpadon, az általános iskolások színvonalas ünnepi műsorát követően került sor a hivatásos művészek nívós előadására. Nagyon felemelő, ünnepi hangulatot teremtő műsor részesei lehettünk Tihanyi Tóth Csabának és két művésztársának köszönhetően.

Április 06-án három előadást szerveztünk városunkba dr. Lénárt András (az 56-os Intézet munkatársának) közreműködésével. Az előadó az Ujhelyi Imre Szakközépiskolában az érettségi előtt álló osztályoknak, az Általános Iskolában a nyolcadikos diákoknak, végül a Művelődési Központban az érdeklődő lakosságnak tartott vetítettképes előadást.

A megvalósult programok plakátjai: